Nieuws uit district Oost

15 Apr 2018

Nieuws uit district Oost 
Verzameld door Ed Rijken

Fusie Apeldoornse korfbalverenigingen definitief

Na een aantal jaren van voorbereiding en samenwerking is de fusie tussen de Apeldoornse korfbalverenigingen KV Atalante en AKC Steeds Hooger tot de nieuwe korfbalorganisatie KV Apeldoorn op zaterdag 24 maart definitief een feit geworden. De leden van beide verenigingen hebben om 14.00 uur v definitief ingestemd met de fusie. Een uur later was de vergadering voor de oprichting van KV Apeldoorn waarbij de presentatie van het logo, het tenue en de huisstijl van de nieuwe vereniging werd vastgesteld.

Succesvolle samenwerking
Tot op heden is de samenwerking tussen Atalante en Steeds Hooger op sportief vlak al bijzonder succesvol gebleken. Het afgelopen zaalseizoen tekende KV Apeldoorn voor ruim 3500 doelpunten, 12 kampioenschappen én de promotie van KV Apeldoorn 1 naar de 1e klasse. Bovendien verloopt de lopende samenwerking op alle andere onderdelen binnen de vereniging ook uiterst succesvol. Redenen genoeg dus om deze samenwerking definitief te bekrachtigen in een fusie.

Nederlands kampioenschap
Als kers op de taart werd KV Apeldoorn B1 afgelopen zaterdag ook kampioen en hebben zij zaterdag 17 maart gestreden om het Nederlands kampioenschap B-jeugd 1e klasse in Hoogeveen. De halve finale werd behaald en de B1 is met een 4e plaats naar Apeldoorn teruggekeerd. Met hun kampioenschap zal KV Apeldoorn B1 bovendien promoveren naar de hoofdklasse. Dat belooft dus wat voor de toekomst van het korfballen in Apeldoorn.

Over KV Apeldoorn
Met deze fusie ontstaat er een nieuwe sterke korfbal vereniging met zo’n 500 leden, waarvan een kleine 300 spelende leden. KV Apeldoorn heeft als lange termijn doel om te zorgen voor een stabiele toekomst voor korfbal in Apeldoorn wat op termijn zal leiden tot een hoger niveau. Gezien de succesvolle samenwerking tot op heden lijkt KV Apeldoorn daar al aardig in te slagen.

Nieuwe identiteit
Tijdens de oprichtingsvergadering van 24 maart werd een geheel vernieuwde tijdloze identiteit gepresenteerd waarmee KV Apeldoorn zeer herkenbaar wordt. Logo, clubkleuren, vlaggen, sociaal media, website en clubhuis zijn in een nieuw jasje gestoken.

Perscontact: Heimen van Duinkerken, bestuurslid PR, communicatie & sponsoring KV Apeldoorn, 0643794849, heimen@vanduinkerken.net

 

Accommodatie van NKC'51 rookvrij tijdens jeugdactiviteiten
De Hartstichting, het Longfonds en het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding hebben het initiatief genomen om de jeugd als vanzelfsprekend te laten opgroeien in een rookvrije omgeving. Met ingang van de tweede helft veldseizoen verklaren wij het korfbalterrein van NKC’51 rookvrij tijdens alle jeugdactiviteiten.

Concreet betekent dit dat de accommodatie rookvrij wordt op zaterdagen tot 13.00 uur, op trainingsavonden tot 20.30 uur en tijdens activiteiten waar de jeugd bij betrokken is (bijvoorbeeld schoolkorfbal). Op ons terrein zullen een aantal borden worden gehangen waarop deze afspraken vermeld staan, zodat ze ook voor gasten kenbaar worden. Het plan is om binnen één tot twee jaar de accommodatie geheel rookvrij te maken. Hierin wordt samengewerkt met alle sportverenigingen in de gemeente Hellendoorn, om in navolging van alle binnensportaccommodaties ook alle buitensportaccommodaties rookvrij te krijgen.

Sportpark Slingerbos
In samenwerking met de gemeente Harderwijk, Korfbalvereniging Unitas en Handbalvereniging Harderwijk is het Sportpark Slingerbos aangewezen als een sportcluster. Er worden momenteel plannen gemaakt voor een facelift van de kantine en de velden.

Naast korfbal wordt er straks ook handbal in het Slingerbos gespeeld. Als de gemeenteraad hiermee instemt zullen de velden hiervoor opnieuw ingericht worden met een asfaltveld voor handbal, een korfbal/handbalkunstgrasveld en drie kunstgras korfbalvelden. De accommodatie op het sportpark is aan een grote make-over toe, er worden nu tekeningen gemaakt voor een compleet nieuw clubgebouw met daarin o.a. acht kleedkamers, voldoende scheidsrechtersruimtes en een moderne kantine. De plannen worden gerealiseerd door een nieuw opgerichte stichting: Stichting Sportpark Slingerbos.

Deze stichting werkt nauw samen met een bouwcommissie bestaande uit vrijwilligers van de 2 verenigingen. Een mooi initiatief waarbij er een frisse dynamiek is ontstaan tussen de 2 verenigingen en de gemeente Harderwijk. De plannen voor realisatie zijn zo afgestemd dat er in oktober 2018 begonnen gaat worden met de accommodatie en in maart 2019 met de velden. De ambitieuze doelstelling is om het geheel klaar te hebben in april 2019 zodat er voor jaren mooie sport bedreven kan worden op het Sportpark Slingerbos.

NKC’51 is arbitrageproof 
Op 13 maart 2018 heeft Hendrik-Jan Brandsma, projectmedewerker verenigingsarbitrage van het KNKV, tijdens het bestuurscommissies overleg van NKC'51 het certificaat Arbitrageproof van het KNKV uitgereikt. Op de foto ondertekent Rob Heuver, lid van de scheidsrechterscommissie, namens NKC’51, het “arbitrageproof certificaat” onder toeziend oog van Hendrik Jan Brandsma

NKC‘51 is daar erg trots op. Het KNKV heeft het Arbitrageproof certificaat in het leven geroepen voor verenigingen die hun scheidsrechtersbeleid op orde hebben en het begrip arbitrage meer draagvlak geven.

De doelen van NKC’51 zijn om meer KNKV scheidsrechters op te leiden, zodat onze huidige KNKV scheidsrechters minder belast worden om te voldoen aan wat van NKC’51 verwacht wordt en de jeugd enthousiast maken om te gaan fluiten en deze enthousiaste mensen behouden als scheidsrechter, door een goede begeleiding.

NKC’51 denkt deze doelen te behalen door langs te gaan bij trainingen en mensen persoonlijk te benaderen om te gaan fluiten en in samenwerking met TC en trainers spelers te laten fluiten tijdens partijtjes op de training, zodat ze al vroeg in aanraking komen met het fluiten. Verder talenten de kans geven door te groeien, door middel van samenwerkingen met omliggende korfbalverenigingen. Daardoor geeft NKC’51 mensen die daar aan toe zijn de kans buiten de deur te fluiten, zonder de hoge drempel van een examen.

 

DUKO krijgt nieuwe velden

“Na jaren van overleg, frustratie, ergernis worden onze oude versleten kunstgrasvelden eindelijk deze zomer vervangen door fantastisch mooie nieuwe velden,” aldus DUKO voorzitter Herman Abbink.

“Maandag 5 maart zijn de overeenkomsten met de Gemeente Duiven getekend en kan het aanbestedingstraject opgestart worden. Op maandag 4 juni a.s. zal gestart worden met de aanleg van de nieuwe velden. Niet alleen nieuwe kunstgrasvelden. In samenwerking met volleybalvereniging Reflex zal er op hetzelfde moment ook een schitterende beach accommodatie aangelegd gaan worden, waarop gevolleybald en gekorfbald kan worden. In de toekomst zijn andere sporten ook welkom.

In september zal er een fantastisch mooie accommodatie liggen, waarmee DUKO de komende jaren mee vooruit kan en een ongekende uitstraling zal hebben in de gemeente Duiven en in de regio.

Een door de gemeente aangewezen bedrijf zal de volgende werkzaamheden uitvoeren: vervanging van de kunstgrasvelden en aanpassing van de afmetingen naar 20 x 40 meter, integratie van 3 jeugdvelden 12 x 20 meter in de nieuwe velden, aanleg van de beach court, aanleg van een zandterras en plaatsen van nieuwe verlichting en omheining.”

Gelezen, in de clubladen, websites en andere media door Ed Rijken

 

Scheidsrechter
Bestuurslid Wies Wijnands van Diderna schreef het voorwoord in de Didernaband en eindigde zo: “Tot slot nog even dit, mijn zoon Christiaan vertelde hoe hij als scheidsrechter door een coach van de tegenpartij werd bejegend. Ik vond dit hartverscheurend en te absurd voor woorden dat dit is gebeurd, n.b. bij een wedstrijd van de C-tjes, waarbij de tegenstander al met 7 punten voorstond. Daarom dit gedicht en denk 10 x na voordat je wat zegt of roept.“

Ode aan de scheidsrechter
Arbitreren voor een ploeg
Elke wedstrijd, werk voor de boeg
Men noemt je arbiter, scheids of referee
Je loopt tussen de spelers, maar scoort niet mee

Eens op 't veld ben je de ster
Fouten moet je zien van ver
Gesjouw, soms gemeen gebrul
Ze roepen l*l, je bent een dikke nul
Zet nog een bril op, dwaze knul

Laat je niet afleiden door het coaches of publiek
Die hebben altijd wel repliek
Je bent er nodig om het spel te leiden
En conflicten te vermijden
Met de nodige gebaren
Moet je de spelers bedaren

 

Harry Snitselaar
Op korfbal.nl kunt u, in de maandelijkse rubriek ‘Vrijwilliger in de Sportlight' van het KNKV, lezen over Harry Snitselaar, waaruit enkele citaten.

“Vrijwilligerswerk is onmisbaar en met name in het verenigingsleven de sleutel voor succesvol voortbestaan.” Op kamp met jeugdleden en het vieren van kampioenschappen, zijn de leukste dingen die Harry als vrijwilliger bij zijn vereniging heeft meegemaakt. Over korfbal zegt hij: “We moeten blijven innoveren, maar korfbal korfbal laten blijven. Het is zaak om onze kernwaarden te behouden en niet op andere sporten te gaan lijken.” Op de vraag hoe vrienden hem zouden omschrijven zegt Harry: “Als iemand die altijd klaar staat voor anderen.” Hij heeft er dan ook moeite mee als hij op of rondom het korfbalveld ziet dat vrijwilligers op onfatsoenlijke wijze worden aangesproken. “Gelukkig gebeurt dat niet vaak. Zelf lever ik met veel plezier mijn bijdrage en ik ben van plan om dat nog heel lang te blijven doen.”

 Terug naar overzicht