Laatste wedstrijd van Henk van den Top

15 Apr 2018

Laatste wedstrijd van Henk van den Top

Zaterdag 10 maart speelde Henk van den Top zijn laatste wedstrijd, na 45 jaar stopt hij met korfbal. Het werd een bijzondere dag, want de vereniging zette hem goed in het zonnetje.

Henk van den Top werd op 12 augustus 1963 in Voorthuizen geboren. Tien jaar later ging hij korfballen bij Spirit, want sporten was goed voor hem, omdat hij een zwakke rug had. Henk is de vereniging altijd trouw gebleven. Hij heeft 13 jaar in het eerste team gespeeld. De laatste jaren speelde hij in het vierde team.

Naast het korfballen heeft hij ook iets voor de club gedaan, hij zat in de redactie van het clubblad, was tweede penningmeester en floot af en toe een wedstrijd. Zin vrouw korfbalt bij de recreanten en zijn zoon Martijn speelt in het tweede team en zijn dochter Rosanne in het derde

Korfbal betekent veel voor Henk. “Het is of was de lust van mijn leven, maar nu wordt het leeftijdverschil te groot in het team en omdat ik opa ben geworden zijn andere dingen nu ook belangrijk geworden.” Henk is meer iemand op de achtergrond, behalve als hij in het veld staat. “Dan ben ik een ander mens en kan ik mij uitleven en genieten van het samen een zo goed mogelijk resultaat behalen, met aanvallend spel. dat zo min mogelijk volgens vaste systemen loopt, maar gewoon lekker 'uit de losse pols, korfballen.“

De vereniging Spirit betekent ook best veel voor hem “Het is een leuke, gezellige en sociale club waar ik mij thuis voel.”

Zijn afscheidswedstrijd was mooi, het team, Senioren 4, werd kampioen en er kwam behoorlijk wat publiek bij de wedstrijd. Het was een mooi slot. Op de foto scoort Henk.

Gerrieta Bakker, secretaresse van CKV Spirit: “Het is een ontzettend leuke dag geworden voor Henk. ook is hij die zaterdag met zijn team, Senioren 4, nog kampioen geworden. beter afsluiten kan dus niet.”

Henk heeft genoten van zijn laatste wedstrijd. “Toen ik in de zaal aankwam zag ik niet gelijk hoe speciaal de zaal was aangekleed, maar daarna zag ik hoe mooi ballonnen met mijn naam HENK en BEDANKT waren geprojecteerd op de muur. Wat een werk hebben een aantal jongelui daar aan gehad! Ook een mooie afbeelding van mij hing groot aan de muur, bijzonder! Zoveel aandacht vond ik wel wat overdreven, maar inwendig genoot ik daar toch ook van. Wij mochten spelen voor een groot aantal toeschouwers en hebben allemaal ons best gedaan er een leuke wedstrijd van te maken, ik heb enorm genoten van de sfeer, de doelpunten die wij samen maakten en het sterk verdedigende werk wat wij verrichtten, zodat het kampioenschap ons niet kon ontgaan en wij de wedstrijd met groot verschil zouden gaan winnen.” 

Zijn zoon Martijn en dochter Rosanne (met Henk op de foto) kwamen samen met Marinka, de vriendin van Martijn, aan het einde van de wedstrijd het familievak compleet maken. Dat vond Henk heel speciaal en ontroerend om mee te maken. “Toen kwam het moment van de wissel door Gert Lozeman, die mij eerst de bloemen en een flesje wijn overhandigde en waarbij het publiek zich nog eens goed liet horen, wat een mooi, maar moeilijk moment voor mij was.”

Na afloop volgden nog een paar foto sessies, het champagne moment, de felicitaties en bedankjes. “Het fotoboek wat ik kreeg is een schitterende verzameling geworden van mooie momenten en herinneringen, waar ik nog vaak in terug zal kijken. Ik kan heel mooi terug kijken op deze bijzondere dag, het heeft mij ontroerd, ik heb genoten,” aldus Henk

Ed Rijken

 Terug naar overzicht