Kunstgrasveld van Animo gerenoveerd

15 Apr 2018

Kunstgrasveld van Animo gerenoveerd
In oktober 2017 werd het nieuwe kunstgrasveld van CKV Animo, Randweg 5 te Geldermalsen, feestelijk in gebruik genomen.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Animo 1 tegen RDZ 1 uit Zeist, werd het nieuwe veld van CKV Animo voorzien van een elektronisch scorebord, officieel geopend door wethouder Niko Wiendels. Nadat voorzitter Eli van Mourik en de wethouder lovende woorden gesproken hadden over de vereniging Animo, kon de wedstrijd beginnen. Dit gebeurde onder het toezicht van de sponsoren van CKV Animo en een groot aantal leden en andere betrokkenen. De bediening van het scorebord werd gedaan door de oude vertrouwde Geert Ziengs. 

Animo heeft op het met zand ingestrooide kunstgrasveld, dat aan renovatie toe was, ruim 10 jaar gespeeld. Volgens voorzitter Eli van Mourik, zelfs nog twee jaar extra in verband met de uitgestelde renovatie.

De afmetingen van het totale nieuwe kunstgrasveld zijn anders dan die van het oude veld. Voorzitter Eli van Mourik: “We hebben door de verkleining van de velden volgens de regels van de KNKV nu wel drie volwassenenvelden en twee kindervelden kunnen creëren en zelfs in één volwassenenveld nog een extra kinderveld qua belijning. De ondergrond van het kunstgrasveld is hetzelfde gebleven.”

Het bestuur van Animo had aangegeven dat de aannemer direct na het stoppen van de competitie kon beginnen. “Ze zijn na zo'n twee weken begonnen. Afgesproken was dat de aanleg 6 weken zou duren, maar ze hebben er uiteindelijk wel een kleine 9 à 10 weken over gedaan. Het nieuwe kunstgrasveld is absoluut een verbetering, want de oude mat was echt aan vervanging toe.”

Ed Rijken

 

 Terug naar overzicht