Al vele jaren is Arine Schutte-Klingens de secretaresse van het bestuur van district Oost en tevens sinds mei 2012 de eindredacteur van Oostenwind.

15 Apr 2018

Arine Schutte-Klingens

Al vele jaren is Arine Schutte-Klingens de secretaresse van het bestuur van district Oost en tevens sinds mei 2012 de eindredacteur van Oostenwind.

Arine Klingens is geboren in Rotterdam op 30 juli 1962. Toen ze 9 jaar was zijn haar ouders verhuisd naar Papendrecht. Een buurmeisje van Arine korfbalde bij P.K.C. en zij is met haar een keer meegegaan. Ze vond dat de bal in de korf gooien leuk en is ze ook gaan korfballen. Arine speelt niet meer, een jaar of vijftien geleden is zij gestopt in verband met een achillespeesblessure. “De laatste paar jaar heb ik denk ik het hoogst gespeeld, maar ik ben nooit verder gekomen dan P.K.C. 8. Ik wisselde nog wel eens van team, dus ik speelde meestal nooit langer dan een paar jaar in hetzelfde team.”

Arine heeft haar man Peter Schutte niet bij de korfbal leren kennen, maar op de dansles/school. Wel is hij door haar indertijd gaan korfballen. Arine trouwde met Peter Schutte op 17 juni 1988. “Wij zijn elf jaar geleden voor het werk van mijn man naar Enschede verhuisd. Daar zijn onze dochters bij DOS-WK gaan korfballen. Na een paar jaar ben ik gevraagd om wedstrijdsecretaris bij de jeugd te worden en was daardoor ook lid van de JTC. Een jaar of vier geleden zijn daar ook de senioren bij gekomen. Verder ben ik betrokken bij het schoolkorfbaltoernooi en wat er verder op mijn pad komt.”

Arine is nu al heel wat jaren als secretaris lid van het bestuur van district Oost. “Voor het districtsbestuur van Oost ben ik gevraagd via een ander lid van DOS-WK. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik er toen heel open ben ingestapt, omdat ik niet echt wist wat de werkzaamheden van het Districtsbestuur waren. Maar omdat het mij wel leuk en interessant leek om, naast de praktijk van het korfbal als wedstrijdsecretaris, ook de andere kant te leren kennen. Volgens mij zit ik inmiddels al weer 9 jaar in het districtsbestuur en nog altijd met veel plezier.”

Van haar familieleden korfbalt op het moment alleen nog haar jongste dochter, de oudste is inmiddels gestopt. Nichtjes van haar korfballen ook. Wat betekent korfbal voor Arine. “Korfbal is een leuke sport, het blijft leuk om naar te kijken. Door mijn activiteiten zou je het een hobby kunnen noemen. Misschien zelfs wel een beetje een uit de hand gelopen hobby.” 

De vereniging is ook belangrijk. “De vereniging geeft een hoop plezier en gezelligheid, alhoewel er natuurlijk ook wel eens minder leuke dingen zijn. De contacten bij de vereniging hebben er na onze verhuizing zeker mede voor gezorgd dat wij ons snel thuis voelden in Enschede. Korfbal bepaalt best ons leven, merk ik nu ook weer bij het beantwoorden van de vragen. Maar dat bedoel ik zeker niet negatief.”

Tot slot zegt Arine: ”Ik zou langs deze weg wel een oproep willen doen aan de leden van korfbalverenigingen om eens te kijken wat je voor je vereniging kunt betekenen, behalve trainen en spelen. Er zijn altijd genoeg dingen te doen en twee keer kantinedienst in het jaar helpt al.”

Ed Rijken 

Op de foto wandelt Arine tijdens een vakantie in Zuid-Afrika met olifanten.

 Terug naar overzicht