MÉÉR DAN HONDERD LEDEN IN SCAPEROOM DAS KRANKENHAUS VAN DINDOA

23 Jan 2018

MÉÉR DAN HONDERD LEDEN IN  SCAPEROOM DAS KRANKENHAUS VAN DINDOA

Das Krankenhaus 
Op de Zanderij staan al ruim 50 jaar elke zaterdag vele mensen de korfbalteams aan te moedigen. Dindoa, de club die op de Zanderij speelt, heeft sinds een aantal jaar een mooie nieuwe accommodatie waar alle kinderen en volwassenen veel plezier van hebben. Wat weinig mensen weten, is dat vroeger, voordat Dindoa opgericht werd, er op dit terrein duistere praktijken plaatsvonden. Er gaan zelfs geruchten dat er een oude Duitse man rond zwierf die zichzelf als arts voordeed. Heel veilig en schoon handelde hij niet en de kamers waarin hij werkte waren ook verre van hygiënisch.

Jullie hebben van dit gerucht gehoord en daarbij kwam dat een van jullie vorige week hoorde dat er nog overblijfselen zijn van de kamer. Zelfs gaat er rond dat de mensen die zijn wezen kijken, sindsdien niet meer van zich hebben laten horen. Als jullie naar binnen lopen in de kamer valt de deur achter jullie dicht en horen jullie een Duitse stem...

Zou jij het aandurven? De Dindoa-leden zeker, in een week tijd probeerden meer dan honderd leden uit de kamer te ontsnappen door het volgen van aanwijzingen en het oplossen van puzzels. Slechts drie groepen lukte dit. De groep die het snelst de sleutel voor de uitgang had gevonden, was met een tijd van 45 minuten de dokter en de andere groepen te snel af.

Sfeer en plezier binnen de vereniging
Wat kan er gedaan worden om de hele vereniging enthousiast te maken voor een nieuw en originele activiteit? Het antwoord is een escaperoom. Meer dan dertig groepen hebben in een week tijd de kamer betreden met een enorm enthousiasme. Enkele hints op Facebook zorgde voor de nodige voorpret en goede samenwerking. In de kamer zelf was die samenwerking nog belangrijker. Door het vinden van juiste materialen en het oplossen van puzzels en cryptische omschrijvingen wisten drie groepen de uitgang binnen het uur te vinden.

De activiteit heeft voor zoveel sfeer en plezier gezorgd voor jeugdspelers vanaf de B, spelers van de selectie, lagere seniorenteams én niet-spelende leden. De opkomst was erg hoog en de enthousiaste reacties zorgden voor enorm leuke week. De bedenkers van Escaperoom das Krankenhaus, Sharon Verhoef en Tessa Lolkema, willen namens de Evenementen Commissie (EC) iedereen bedanken. Mede dankzij de grote opkomst en het meedenken en meedoen van alle leden van Dindoa is de Escaperoom een mega succes geworden.

Wanneer andere verenigingen geïnteresseerd zijn in eenzelfde evenement zijn wij uiteraard bereid mee te denken en/of onze kamer uit te lenen. Neem dan even contact op met ec@dindoa.nl.

Tekst: Sharon Verhoef en Tessa Lolkema

 Terug naar overzicht