Erwin Krijkamp tien jaar voorzitter van Sparta

23 Jan 2018

Erwin Krijkamp tien jaar voorzitter van Sparta
Eind november trad Erwin Krijkamp af als voorzitter van Sparta uit Nijkerk en kwam er een einde aan tien jaar bestuurslid zijn. In de Nieuwsbrief schreef het bestuur vanuit de vereniging een aantal afsluitende woorden over deze fantastische voorzitter, vrijwilliger en mens. Erwin schreef in de Nieuwsbrief over zijn ervaringen in het bestuur.

Sparta Korfbal over Erwin Krijkamp
Erwin was een van ons en heeft altijd de rol gespeeld van verbinder tussen de verschillende mensen en disciplines binnen Sparta Korfbal. In eerste instantie heeft Erwin zich beziggehouden met de korfbal technische zaken en de afgelopen vijf jaar als voorzitter. Met zijn volledige toewijding en inzet hadden wij ons geen betere vrijwilliger kunnen voorstellen. Altijd was Erwin bereid zijn handen uit de mouwen te steken en altijd reageerde hij snel op vragen, verzoeken en wensen vanuit de vereniging. Hij had altijd een antwoord en mocht hij dat niet meteen paraat hebben, dan kende hij altijd wel iemand binnen of buiten de club die hij vervolgens inschakelde om het probleem aan te pakken en op te lossen.

Erwin heeft altijd als mens zijn rol opgepakt en kon zich altijd goed verplaatsen in de persoon. Niet alleen als bestuurder, maar ook als zelf spelend lid. In de laatste vijf jaar heeft hij zich ingezet om de vereniging vanuit de rode cijfers te coachen richting mooie zwarte en positieve cijfers. Naast zijn activiteiten als voorzitter verzorgde hij de contacten richting de gemeente en bezocht menig discussieavond om Sparta Korfbal goed op de kaart te zetten. Ook mengde hij zich binnen de sponsorcommissie en zorgde o.a. voor de afspraken met de hoofdsponsors IMC, Aarding en Jumbo.

Bij de minder positieve zaken, zoals het afscheid moeten nemen van dierbaren, vertolkte Erwin ook altijd een rol vanuit de vereniging. Een luisterend oor en het tonen van medeleven zoals niemand anders dit op deze wijze zou kunnen doen. De betrokkenheid bij Sparta Korfbal was en is altijd erg groot geweest. Erwin, bedankt voor alles wat jij hebt gedaan voor Sparta korfbal, maar ook voor alle mensen die hier wekelijks sporten. We gaan jou echt missen en ondanks dat je achter de schermen nog een aantal zaken blijft uitvoeren, jouw verbindende rol zal aanzienlijk minder zijn! Namens alle leden wensen wij jou heel veel plezier en geluk toe met alle vrije tijd die jij nu gaat krijgen en wij hopen dat wij jou nog met regelmaat mogen treffen bij onze mooie vereniging.

Erwin over tien jaar bestuur van Sparta.
Ik begon in het najaar van 2007 als bestuurslid technische commissie. Na vijf jaar heb ik die rol overgedra-gen en ben ik voorzitter geworden. Een mooie tijd met ups en downs Het voelt best een beetje vreemd, maar het is goed zo. Net als dat een team na een aantal jaren een nieuwe trainer nodig heeft of je zakelijk gezien na verloop van jaren een nieuwe uitdaging zoekt, moet ook een bestuursfunctie na een bepaalde termijn door een ander worden ingevuld. Dat is voor zowel mijzelf als Sparta heel gezond. De eerste jaren stonden voor mij in het teken van het ontwerpen van een technisch beleidsplan. Dat werd het alom bekende plan “Sparta 2020”. Dit plan bevatte zowel een plan om ons eerste team naar een hoger niveau te brengen, als ook een plan om onze jeugdspelers op de juiste manier te begeleiden en te laten ontwikkelen.

Dit heeft tot kampioenschappen geleid van Sparta 1 en 2 naar de (reserve) 1e klasse. De daarop volgende stap naar de Overgangsklasse kon helaas, tot op heden, nog niet worden gemaakt. De begeleiding van onze jeugd is in die jaren ook niet voldoende van de grond gekomen en heeft vandaag de dag binnen onze JTC dan ook volop aandacht. Zoals zo vaak heeft ieder plan ook zijn prijs. Ik heb mij daarom ook mogen richten op verschillende manieren van samenwerking met ondernemers die met Sparta in zee willen gaan. Zo ontstonden de cont(r)acten met de huidige hoofdsponsors en een flink aantal nevensponsors. Daar kijk ik met veel plezier en voldoening op terug. De financiële kant van de vereniging heeft gedurende mijn periode in het bestuur sowieso flink wat aandacht gehad. Om verschillende redenen ontstond er op enig moment een negatieve begroting en moesten er maatregelen worden getroffen om het tij te keren. Mede dankzij ideeën vanuit de vereniging en een bestuur dat gericht is op samenwerking met andere partijen, hebben we gelukkig inmiddels weer een gezonde begroting gerealiseerd. Daarvoor verdient het huidige bestuur een groot compliment!

Met tevredenheid kijk ik terug op de verschillende projecten tijdens mijn periode van bestuur. Ik denk daarbij onder andere aan het opzetten van het plan voor een eigen sporthal, de inzet op zonnepanelen om het energieverbruik gedeeltelijk zelf op te wekken en het project Special Sports Nijkerk waarbij een grote groep men¬sen met een verstandelijke beperking hebben kennis gemaakt met korfbal. Het opzetten van de kangoeroeklup heeft daarbij een speciaal plekje. Ik weet nog goed hoe ik met een aantal dames zat uit te denken hoe we dit bij Sparta van de grond konden zien te krijgen. De kangoeroeklup is in¬middels een niet meer weg te denken onderdeel van onze vereniging, welke tot veel nieuwe aanwas leidt. Moeilijk waren de momenten waarin we geconfronteerd werden met het overlijden van één van onze leden. Gedurende mijn periode als voorzitter heb ik dat helaas een aantal keren meegemaakt. De contacten met de familie, het bezoeken van de uitvaartdiensten, opstellen van teksten voor een rouwadvertentie. Het zijn din¬gen waar je niet bij stil staat als je je kandidaat stelt als voorzitter. Ze komen op je pad en je probeert vervolgens vanuit je gevoel enige steun aan de familie te geven, door aandacht te schenken vanuit de club. Het was fijn om te ervaren dat je tijdens deze trieste momenten kan terug vallen op een geweldige saamhorigheid, zowel binnen het bestuur als de rest van Sparta.

Besturen kan je niet alleen. Ik heb met heel veel leuke mensen mogen samenwerken. In de tien jaar heb ik ze zien komen en gaan. Ieder met zijn of haar eigen capaciteiten en drijfveren. De vergaderingen waren vaak intensief, maar wel altijd in een goede sfeer. Zonder hen was het mij niet gelukt! 

Ik vertrek weliswaar uit het bestuur, maar natuurlijk niet bij Sparta. Mijn betrokkenheid blijft aanwezig in de sponsorcommissie en bij de contacten richting de gemeente Nijkerk. Daarnaast heb ik een nieuwe uitdaging gevonden in de rol van jury voorzitter tijdens de wedstrijden van Sparta 1 in het zaalseizoen. Het is tot dusverre helaas niet gelukt om iemand te vinden die mijn rol als voorzitter wil overnemen. Ik zou hem/haar graag inwerken en de werkzaamheden overdragen. Ik wil iedereen bij deze bedanken voor het vertrouwen in mij.

 Terug naar overzicht