Van de voorzitter

29 Okt 2017

VAN DE VOORZITTER 

VERENIGINGSONDERSTEUNING

Het traject verenigingsondersteuner is van start gegaan. Een vereniging, die daar behoefte aan heeft, kan voor de komende 2 à 3 jaar via District Oost een coach aangewezen krijgen. Deze coach heeft veel ervaring en is meestal heel succesvol geweest binnen zijn eigen vereniging.

De eerste vier verenigingen maken nu gebruik van deze regeling, waar verder voor de betreffende vereniging geen kosten aan verbonden zijn. De coach kan adviezen geven hoe je een vereniging succesvol kan laten verlopen of hij weet hoe je met de lokale overheid om moet gaan. Als je nu denkt dat zou ook voor onze vereniging wel goed zijn voor de komende jaren, neem dan contact met mij op.

Hulp vragen is veel verstandiger dan niets doen.
Ik wacht uw belletje of mailtje wel af.
Wij hebben in ieder geval nog enkele coaches beschikbaar.

ZAALCOMPETITIE
De zaalcompetitie staat weer voor de deur, de oefenwedstrijden zijn begonnen en iedereen is weer heel gespannen hoe het gaat verlopen. Enkele vraagstukken moeten er nog wel worden opgelost, hoe krijgen we zoveel mogelijk tevreden publiek binnen en hoe vermaken wij ons publiek, want in sommige hallen of zalen is de sfeer niet optimaal. Een andere vraag is, hoe ontvangen wij de scheidsrechters, is hier speciaal iemand voor aangesteld of moet de scheidsrechter het zelf maar een beetje uitzoeken en zijn eigen koffie betalen. Ook hier zijn nog heel wat verbeterpunten. Ook de verenigingsscheidsrechters verdienen wel wat extra ondersteuning. Als ik vanaf de tribune soms hoor, hoe er over deze man of vrouw gedacht wordt, denk ik bij mijzelf respect is een groot goed.

Laten wij er met zijn allen een mooi, spannend en respectvol zaalseizoen van maken.

D.W.O.O.
De district werkgroep opleidingen Oost heeft vanaf dit seizoen weer een voorzitter. Gelukkig kunnen er nu weer gestructureerde plannen worden gemaakt en hopelijk kunnen zij straks alle vragen om opleidingen vanuit de verenigingen positief beantwoorden. Ik weet wel dat er nog een paar vacatures zijn bij de D.W.O.O., dus als u gevraagd wordt, zeg niet gelijk nee, maar kijk er serieus naar of je deze werkgroep kunt versterken. Eén van de belangrijkste pijlers bij het KNKV is goed opgeleid technische kader. We willen toch allemaal goed opgeleide trainers en scheidsrechters, met elkaar zullen we daar ook zeker in slagen.

Joop van Essen.
Voorzitter District Oost.

 Terug naar overzicht