Op 6 februari heeft Henk Schimmel voor zijn verdiensten het ereteken van District Oost ontvangen.

15 Feb 2018

Henk Schimmel onderscheiden

Op 6 februari heeft Henk Schimmel voor zijn verdiensten het ereteken van District Oost ontvangen.

Henk Schimmel begon jaren geleden zijn korfballeven in Zutphen en hij woont nog steeds in Warnsveld. Hij speelde jarenlang op het hoogste niveau in het eerste van Rapiditas en is, zowel bij ZKC als bij Rapiditas, jarenlang hoofdtrainer geweest. Inmiddels heeft hij zijn trainerscarrière buiten Zutphen voortgezet bij een groot aantal clubs van divers niveau. Nu nog is hij actief als trainer bij Mélynas en Wesstar. Behalve trainer is hij ook nu nog docent voor de KNKV voor de opleidingen KT2. Hij was dat ook nog voor KT3 maar dat kan hij door fysiek malheur niet meer doen, tot zijn spijt. Bij diverse verenigingen in zijn regio heeft hij jeugdtrainers opgeleid. Zo werkt hij mee aan de ambitie van de KNKV om goed te voorzien in de behoefde van goed geschoold (technisch) kader en de kwaliteit van trainers binnen de korfbalsport. Binnen de Districtwerkgroep Opleidingen Oost was hij vele jaren actief om de cursussen KT2 en KT3 in Oost te organiseren.

Op dit moment ligt zijn grootste uitdaging bij KVZ. Per begin november is hem gevraagd om een impuls te geven aan de ontwikkeling en kwaliteit van de jeugdafdeling. Daar buiten is hij actief bij een aantal verenigingen. Zijn agenda is dan ook de hele week gevuld en het zal u dan ook niet verbazen dat hij de hele week actief is met allerlei korfbalactiviteiten. Korfbal is zijn leven.

Henk Schimmel over zijn visie en aanpak: “Elk kind kiest een sport op basis van het spelletje dat hij of zij ziet. Daarom is het belangrijk om kinderen het (kofbal)spelletje te laten spelen, ook tijdens de trainingen. Daarbinnen is het voor de trainer de uitdaging om samen met het kind tot een oplossing te komen, die nodig is om de techniek onder de knie te krijgen. Het is dus belangrijk om spelgericht te trainen. Met spelvormen die kinderen aankunnen en tegelijkertijd uitdagen. Dat vraagt een coachende en vragende stijl van trainen. Wat mij drijft is de overtuiging dat iedereen talent heeft en ik wil er aan bijdragen dat te ontwikkelen”.

Het Districtbestuur heeft Henk Schimmel voor zijn inzet voor zowel de Districtwerkgroep Opleidingen en zijn jarenlange en niet afnemende inzet om korfbal vooral technisch naar een hoger niveau te tillen het ereteken van District Oost toegekend. Hij heeft dit verdiend.

 

 Terug naar overzicht