KV Elburg viert haar 40-jarig bestaan

26 Nov 2017

KV Elburg viert haar 40-jarig bestaan.

Op 17 en 18 november vierde KV Elburg het feit dat de vereniging 40 jaar geleden werd opgericht. Het feestweekend werd vrijdagavond ingeluid met een receptie in het clubhuis voor leden, oud-leden en andere genodigden.

Na het welkomstwoord van de voorzitter van de jubileumcommissie, Sjaak van Riessen voerde als eerste Geert Bos, voorzitter van KV Elburg, het woord. Hij nam de aanwezigen mee op een korte reis door 40 jaar korfbal in Elburg.

Burgemeester Roozendaal feliciteerde namens de gemeente Elburg de vereniging met het jubileum. Hij roemde het werk van de vele vrijwilligers die actief zijn bij KV Elburg.

De heer Van Essen sprak namens het KNKV, district Oost. Hij noemde KV Elburg als een mooi voorbeeld waar nog steeds sprake is van ledengroei.

Oud-voorzitter Geert de Haan benoemde de lange geschiedenis van de vereniging en verhaalde van de beginjaren van de club toen het nog erg behelpen was. Een groot verschil met de prachtige locatie en accommodatie die de vereniging nu heeft op het Burg. Bode sportpark.

Vervolgens werd een film over KV Elburg vertoond, gemaakt door Marco Movies en ook te zien op YouTube. Daarna werd door de aanwezigen onder het genot van hapje en drankje nog lang doorgepraat en herinneringen opgehaald.

Zaterdagmiddag 18 november waren er tal van festiviteiten voor de jeugdleden waarvoor veel belangstelling was. Ook wethouder Willem Krooneman van de gemeente Elburg bezocht de jeugdactiviteiten.

Met een prachtig dansfeest met muziek van DJ René Verkerk kwam zaterdagavond een einde aan de viering van 40 jaar korfbal in Elburg. De meer dan 200 bezoekers vermaakten zich uitstekend en iedereen was het er over eens dat KV Elburg een top weekend had beleefd.

Tijdens de feestavond werd nog bekend gemaakt dat E2 de beste/mooiste (ludieke) teamfoto had ingezonden.

Na afloop waren er dan ook veel complimenten voor de jubileumcommissie die erg veel werk had verzet om dit weekend tot een succes te maken. De commissie bestond uit Sjaak van Riessen, Jacky de Jong, Fenjolien de Gunst, Rianca Wemermans, Jeffrey van Oene, Naomi Westland, Danique uit de Fles, Daan Westland en Linde Herkert. Ook verleenden andere leden van de vereniging hand en spandiensten aan de commissie.

KV Elburg kan terug kijken op een geslaagd weekend.

 

 Terug naar overzicht