Korfbalvereniging Koveni uit Nieuwegein en Juventa Hardenberg zijn Arbitrageproof gecertificeerd.

24 Apr 2018

Korfbalvereniging Koveni uit Nieuwegein en Juventa Hardenberg zijn Arbitrageproof gecertificeerd.

Korfbalvereniging Koveni uit Nieuwegein heeft afgelopen zaterdag 21 april, op de jubileumdag van hun 12,5-jarig bestaan, het certificaat Arbitrageproof mogen ontvangen.

De Nieuwegeinse korfbalvereniging kreeg het certificaat uit handen van Hendrik Jan Brandsma, KNKV-projectmanager verenigingsarbitrage. De oorkonde werd met veel trots ontvangen door voorzitter Marco van Weverwijk en hoofd van de scheidsrechterscommissie, Thomas Kerkhof. ‘’Dit certificaat dat we hebben ontvangen geeft aan dat onze scheidsrechterscommissie met dit plan op de goede weg is, nu is het een kwestie om het plan ook uit te gaan voeren waarbij het bestuur dit volledig zal ondersteunen’’ aldus de voorzitter van Koveni.

De korfbalvereniging organiseert jaarlijks aan het begin van het seizoen een spelregelavond waarbij ook de spelregelwijzigingen worden doorgenomen. Verder worden er sessies georganiseerd om komend seizoen alle senioren, en het merendeel van de B- en A-jeugd in het bezit te krijgen van het KorfbalmasterZ-diploma. Belangrijke zaken als publiciteit rondom arbitrage (om de bewustwording van leden en ouders ten opzichte van arbitrage te vergroten) en Fair Play zijn zaken die Koveni uiteraard hoog in het vaandel heeft staan.

Het KNKV certificeert verenigingen die het op de ALV goedgekeurde arbitrageplan hebben toegestuurd, die een portefeuillehouder arbitrage in het bestuur vertegenwoordigd hebben en die een duidelijk beleid ontwikkeld hebben, Koveni voldoet aan al deze drie eisen.

 

 

 

Eveneens op 21 april 2018 mocht Juventa Hardenberg de Arbitrageproof certificering van het KNKV in ontvangst nemen uit handen van Hendrik Jan Brandsma. Voor Juventa nam scheidsrechtercoördinator Theo Stad het certificaat in ontvangst. Toen het KNKV bezig was met het opzetten van vereniging begeleiders, heeft Juventa dit direct opgepakt. Theo Stad is daarbij een belangrijke en enthousiaste animator die met behulp van anderen binnen de vereniging “arbitrage” op de kaart heeft gezet.

Elke keer wanneer het KNKV het arbitrage beleid heeft aangepast, was Juventa vrij snel om deze trend op te volgen, waarbij Juventa daar haar eigen manier en invulling aangaf.. Het arbitragebeleid van Juventa is in de praktijk dus duidelijk geen ‘papieren’ tijger. “Juventa is erg blij met deze certificering omdat dit aangeeft dat Juventa ook de Arbitragezaken goed op orde heeft. Uiteraard is dit succes alleen haalbaar gebleken dankzij de inzet van Theo en alle scheidsrechters” aldus Peter van der Noordaa, voorzitter van Juventa Hardenberg

 Terug naar overzicht