DWOO begint dit jaar in nieuwe samenstelling.

05 Nov 2017

DWOO begint dit jaar in nieuwe samenstelling.

De afgelopen jaren hebben vrijwilligers onafhankelijk van elkaar zich in gezet om de aanvragen voor opleidingen te verwerken. Met veel inzet hebben zij ervoor gezorgd dat er meer dan 200 mensen een diploma hebben behaald. Samen met begeleiders, beoordelaars, trainers en examinatoren hebben zijn dit goede resultaat bereikt.

Marcel en Rolien van Eijkelenburg, Henk Schimmel, Henk Bronkhorst en Remco Schreuder hebben de coördinatie van de opleidingen de afgelopen jaren met goede resultaten op zich genomen.

Vanaf augustus gaan wij weer erken aan een beter samenhang waarbij wij elkaar meer willen gaan ondersteunen.

Hiervoor is er nu een nieuwe structuur en opzet opgepakt waarbij wij ook 4 keer per jaar bij elkaar komen om te bespreken hoe de verenigingen beter te informeren en opleidingen mogelijk te gaan verbeteren.

Wij zijn op dit moment ons aan het oriënteren over waar de verenigingen in district oost behoefte aan hebben.

Daarnaast willen wij ons zichtbaar maken binnen het district. Wij hopen u vaker te informeren over opleidingen b.v. welke opleidingen worden gestart, maar ook over ontwikkelingen die voor de verenigingen van belang zijn.

Natuurlijk hopen wij dat de verenigingen zelf de verantwoordelijkheid nemen om cursisten aan te blijven melden, zodat wij hun kunnen helpen hun leden sterker en beter onze mooie sport te kunnen laten beoefenen.

De samenstelling van de DWOO is bijna rond, echter kunnen wij nog ondersteuning gebruiken.

Via de site http://www.knkv.nl/opleidingen-main/soorten-opleidingen/ kan u mensen opgeven.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kunnen wij bepalen waar en wanneer wij een opleiding kunnen starten.

Op dit moment zien wij dat er onvoldoende mensen zich aanmelden voor de opleiding waarnemer, om later beoordelaar te worden. Wij zoeken nog minimaal 5 kandidaten die hiermee dit jaar willen starten.

Voor een cursus verenigingsbegeleider in o.a. Tiel zijn wij nog op zoek naar cursisten. In deze cursus wordt geleerd op een goede manier verenigingsscheidsrechters op te leiden en te begeleiden. Wij hopen ook deze opleiding dit seizoen te kunnen starten.

Wij hopen u voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd over de huidige start van de DWOO.

In de volgende artikel geven wij u meer informatie over de nieuwe ontwikkelingen bij de opleiding Arbitrage.

Ik hoop dat iedereen geïnteresseerd te hebben over de "nieuwe " DWOO.

Ton SprangersTerug naar overzicht